torstai 21. heinäkuuta 2016

The Food of Love
Aurinkoista heinäkuuta!

Vihdoin olen saanut nauttia kesälomasta jo kohta viikon verran. Onpa ollut ihanaa elää ilman isompia aikatauluja. Illat olen pyhittänyt Downton Abbeyn jaksoille, mutta nyt kolmas kausi sekä "jouluspesiaali" musersi kaiken. Toipumiseen menee kyllä ainakin tämä yksi ilta, jotta pystyn jatkamaan neloskautta. Mutta nyt onkin sitten hyvä päivittää viimeiset kirjat. Tämä seuraava kirja saa ikävoimään Roomaan.

Ruokaa Amore on Anthony Capellan 2004 julkaistu romaani. Anthony Capella on lontoolainen kirjailija, joka osan vuodesta viettää Italiassa. Kirjailija on syntynyt Ugandassa 1962.
Alkuperäisteos The Food of Love on hänen esikoiskirjansa. Nyt onkin sattumalta tullut viime aikoina luettua useampikin esikoisteos. Suomennoksen on tehnyt Pirkko Biström.

Kirjan pääosassa on ikuinen kaupunki Rooma ja ehdottomasti ruoka. Laura Patterson on amerikkalainen opiskelija, joka tulee Roomaan vuodeksi taidehistorian opintojen vuoksi.
Kaunista Lauraa piirittää kaksi italialaiskaverusta Tommaso ja Bruno.
Valloitustaistelu käydään ruoan avulla. Tapahtumat sijoittuvat ravintolamaailmaan sekä kotikeittiöihin.

Capella kuvailee niin yksityiskohtaisesti aterioiden valmistusta, tuoksuja, makuja ja niiden herättämiä tunteita, että vesi herahtaa kielelle. Joskin roomalaiseen keittiöön kuuluu paljon sisälmyksistä tehtyjä ruokia, jotka ei kyllä omia makuhermojani niin kovasti houkuttele. Munuaiset, kivekset, aivot, maksa, mahalaukku sekä suolet saavat ajoittain olon vihertäväksi.
Mutta epäilemättä kun ennakkoluuloista luopuisi ja vain maistaisi voisi yllättyä.  Tai no virtsarakossa kypsytetyistä aivoista en lähtisi yllättymään ollenkaan.
Jos mieli tekee päästä kokkailemaan kirjassa mainittuja ruokia,  niin kirjan lopusta löytyvät myös reseptit.
Itse rakkaustarina Lauran ja miesten välillä ei ole niinkään kovin kiinnostava ja tunteita herättävä.
Mutta ruoka-annosten maun voi jo melkein maistaa!
Myös kuvailut roomalaisista ja heidän tavoistaan solvauksineen on kirjan parasta antia.

Tämän jälkeen kaipaus Roomaan ja Italiaan taas vain kasvaa. Niin hyvin kirjan kanssa uppoutui nojatuolimatkalle, että meinasin junailla oman asemani ohi.

Suosittelen kaikille italialaisesta ruoasta ja elämänmenosta kiinnostuneille.

Anthony Capellalla on myös aika hauskat kotisivut mistä löytyy lisää matkakertomuksia.

http://www.anthonycapella.com/

Taidan vaihtaa kirjahaasteen ruoasta kertovan kirjan tähän opukseen.

Ihanaisia kesäpäiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti