keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Ruokaa

Kirjahaasteen ensimmäinen kohta on ruuasta kertova kirja. Tähän löytyisi varmasti hyviä romaanejakin, mutta siihen oli helppo valita Joogaruokaa, jonka on kirjoittanut Anna Gidgård ja Cecilia Davidsson (suomentanut Jenna Yli-Knuuttila). Kirja on vuodelta 2012.

Tunnustan, että kuulun myös joogaan hurahtaneisiin. Muutaman vuoden olen kokeillut eri joogamuotoja ja nyt viimeisen vuoden aikana olen löytänyt lempilajini ja huiput ohjaajat.
Edelleenkin muistutan enemmän saksalaista moukarinheittäjää kuin notkeaa joogia, mutta jopa rautakankimaiset jalkani alkavat pikku hiljaa vertyä.
Joten siis kaikki joogan ympärillä oleva kiinnostaa yhä enemmän ja siksi lainasin myös tämän ruokakirjan.

Kirjassa on pääasiassa reseptejä, mutta myös hieman kerrottu eri ruoka-aineiden vaikutuksista ja miten ne sopii joogan ajatusmaailmaan. Reseptit ovat kaikki kasvisvoittoisia ja lihattomia.
Sopii siis kaikille, vaikkei jooga kiinnostaisikaan. Pääpointti on siinä, että syötävät olisivat helposti sulavia ja niissä olisi paljon entsyymejä, antioksidantteja, kuituja ja maitohappobakteereja.

Ensiksi testasin tietysti makean himoissani kookosletut. Niistä tuli yllättävän hyviä. Sopivan makeita ja silti ilman sokeria. Maistui myös lapselle.
Toinen kokeilu oli intialainen pata, jossa oli paljon kasviksia mausteisessa kastikkeessa. Maistui jälleen aikuisille, mutta oli lapsen mielestä hirveää. Se tosin ei juuri mausteisuuden takia tullut yllätyksenä.
Aika helposti toteutettavia reseptejä ja ainekset löytyy pääosin marketeista. Erikoisempia mausteita ja aineksia löytyy helpoiten etnisistä ruokakaupoista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti