torstai 7. tammikuuta 2016

Kirpeätä pakkaspäivää!Hrr, ulkona on rapsakat -25 pakkasta, joten erittäin hyvä syy tarttua kirjaan ja kömpiä viltin alle!
Elikkäs siis asiaan, ensimmäiseksi kirjahaasteen kohdaksi valikoitui nro. 29 kahden kirjailijan yhdessä kirjoittama kirja. 
Luin Lars Keplerin Vainoojan  (suom. Kari Koski). Valinta oli helppo jo senkin takia, että ehdin tämän lainaamaan kirjastosta jo ennen haastetta. 
Lars Kepler nimen takana ovat ruotsalaiset kirjailijat Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril. He kirjoittavat yhdessä rikosromaaneja, joissa päähenkilönä on suomalaistaustainen komisario Joona Linna. Sarjassa on aiemmin ilmestyneet Hypnotisoija (2010), Paganini ja paholainen (2011), Tulitodistaja (2012) ja Nukkumatti (2013).
Viidennes, eli tämä uusin, on julkaistu 2015.

Koukutuin ihan täysin Hypnotisoijaan ja sen jälkeen muut osat on ollut aivan pakko lukea. Pariskunnalla on loistava taito kirjoittaa kutkuttavan säikyttelevää jännitystä, jonka juonen käänteitä harvoin pystyy arvaamaan. Kirjat liittyvät toisiinsa ja niistä muodostuu kokonaisuus mikä selittää miten ja miksi Joona Linnasta on tullut sellainen kun hän on. En lähtisi lukemaan kirjoja "epäjärjestyksessä"

Vainoojakaan ei petä odotuksia. Edellisten tyylistä koukuttavaa jännitystä löytyy, sitä pitää ahmia silmät ristissä vielä aamutuimaankin.
Nimen ja varsinkin kannen perusteella saa aika hyvän käsityksen millä pelottelun asteella liikutaan. Tässä jäljitetään naisia vainoavaa stalkkaajaa, joka julkaisee nettiin videoita salaa kuvaamistaan naisista. No heillehän ei sitten arvatenkaan kovin hyvin käy. Tarkemmin juonta en selvitä, etteivät pääse hyvät koukut paljastumaan. Loppuratkaisua sai jännittää viime metreille asti ja täytyy myöntää ettei vieläkään oikein huvita ikkunasta pimeälle kotipihalle vilkuilla.
Se täytyy kyllä sanoa, että ihan kuin tässä olisi ollut vähän enemmän yksityiskohtaisemmin kuvailtuja seksikohtauksia ja aluksi mm. sana pikkuhousut mainitiin huomiota herättävän monta kertaa. Huolestuinkin aluksi suunnasta, mutta tilanne tasaantuu 617 sivun kuluessa :)

Tällä kirjalla voisi kuitata haasteesta luonnollisesti myös kohdat 25. Kirjassa on yli 500 sivua ja 44. Kirjassa joku kuolee. Itse haluan valita haasteen kirjat niin että numero/kirja. Seuraavaksi valitsen kohdan 6. Kirjastosta kertova kirja ja siihen John Irvingin Minä olen monta. Kiitos vaan vinkistä, se löytyy sopivasti hyllystä. Pyrin muutenkin hyödyntämään tähän omaa hyllyä (sinne onkin vuosien saatossa uponnut ties mitä teoksia) sekä ehdottomasti kirjastoja.

Mukavaa torstaita!

3 kommenttia:

  1. Kiitos myös vinkistä. Keplereitä en ole lukenut ja niitä ei kyllä omasta hyllystäkään löydy. Mutta onneksi on kirjasto ;) Nyt mulla on menossa Jussi Valtosen Vesiseinä enkä oikein tiedä sopiiko se mihinkään haasteen kohtaan. Mutta voihan sitä muitakin hyviä kirjoja lukea.

    VastaaPoista
  2. Kirjasto pelastaa :) Luen kanssa kirjan kun kirjan, jos vaan kiinnostavalta vaikuttaa. Sopi se sitten haasteeseen tai ei. Muuten menee liian vakavaksi ;)

    VastaaPoista
  3. Jussi Valtosen Vesiseinä sopii haasteen kohtaan 45. Suomalaisesta miehestä kertova kirja. 2/50 siis kasassa. Kävin tänään kirjastossa ja kolme kirjaa lähti mukaan. En tiedä miten sopivat haasteeseen. Luetaan ja katotaan.

    VastaaPoista