sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Uusi vuosi 2016

Tässä se nyt viimein on, blogi.
Olen sen perustamisesta pitkään haaveillut, mutta aina on tullut joku eiku-sitku-mutku syy. Vuoden vaihtuessa en tehnyt uuden vuoden lupauksia, vaan päätin viimein toteuttaa niitä aiempien vuosien lupauksia. Tämä on siis nyt yksi niistä :)

Ideana oli saada ylös lukemiani kirjoja (luetut kirjani vihkoja on tallessa lapsuusajoilta asti) ja myös toisaalta levittää lukemisen "ilosanomaa" ja saada jopa uusia ihmisiä innostumaan lukemisesta. Sekä tietysti vinkata kiinnostuneille hyvistä kirjalöydöistä.

Ennen kaikkea homman alkupöhinät käynnisti Helmet-kirjastojen lukuhaaste.
Haasteen löydät täältä.
Haaste sisältää 50 kohtaisen listan, joissa valitaan eri kriteereillä luettavia kirjoja. Aikaa lukemiselle on koko vuosi.  
Hullun hauskaa minunlaiselle ihmiselle, jota valinnanvaikeus välillä piinaa. Ja parasta siksi, ettei tämäkään ole niin kuolemanvakavaa. 
Haaste oli olemassa jo viime vuonna, mutta jotenkin olin sen olemassaolon ohittanut. Mutta ei hätää, tilanne korjaantuu tänä vuonna. Tänne päivitän haasteeseen valitsemiani kirjoja muiden lukemisten lisäksi.
Antoisaa lukuvuotta kaikille! 


PS. Ensimmäisenä tartun haasteen kohtaan 29. Kahden kirjailijan yhdessä kirjoittama kirja. Siitä lisää, kun opuksen 617 sivua on kahlattu :)

8 kommenttia:

 1. Hienoa että Helmet-haaste kantaa hedelmää. Aion myös yrittää lukea sitä listaa...

  VastaaPoista
 2. 20. Kirjan nimi viittaa vuorokauden aikaan ✔
  Michael Cunningham: Illan tullen

  VastaaPoista
 3. Tulee varmaan ainakin luettua ihan erilaisia kirjoja mitä normaalisti ��

  VastaaPoista
 4. Kohtaan 6. Kirjastosta kertova kirja suosittelen John Irving: In One Person. Jos siis et ole sitä jo lukenut... Ja kannattaa lukea se englanniksi sillä suomennos oli kauhea :( (Ollaan tästä kyllä ennenkin puhuttu...)

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä! Kirja löytyykin sopivasti hyllystä ja on lukematon. Se on kyllä juurikin tämä suomennettu versio ja olen sitä vähän kartellut kertomasi perusteella. Mutta operoidaan se nyt ja katsotaan mikä fiilis jää.

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa blogimaailmaan! Minäkin aloitin bloggaamisen viime vuonna lukuhaasteen myötä. Nyt kolme kirjaa Helmet-haasteeseen luettuna, neljäs menossa. Tuo Irving on ihan hyvä. Itse luin suomeksi enkä pitänyt suomennosta mitenkään kauheana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomennos oli täynnä kirjoitusvirheitä. Melkein joka sivulla pahimmissa kohdissa. Nimet oli myös sotkettu yhdessä kohtaa ja yksi kohta oli niin käsittämätön etten ymmärtänyt sitä ennen kuin katsoin sen alkuperäisestä. Luin siis ensin suomennoksen ja sen jälkeen alkuperäisen. Näillä perusteilla suosittelen lukemaan sen englanniksi.

   Poista
 7. Kiitos Anu! Innostavia haasteita :)

  VastaaPoista